Folkemusikkens historie i Danmark

0
3221
violinspil

Er du glad for musik, og er du især glad for folkemusik? Så kan det være, at du er meget interesseret i at høre, hvordan folkemusikken opstod i Danmark, og hvad folkemusik er i dag. Der er nemlig sket meget med musik, men også med folkemusikken fra dens opstart og til nu, bare i Danmark, og det kan du blive meget klogere på lige her.

Sådan startede folkemusikken i Danmark

Folkemusik er ikke kun noget, der er populært i dagens Danmark, men det startede helt tilbage i 1800-tallet, hvor det blev brugt til at dokumentere traditioner i forskellige regioner. Det har især været forskelligt folkemusik, hvis man kigger på musikken i byerne og musikken på landet, og det var her, man kiggede på, hvilke særpræg, der var i musikken både i byerne og på landet. Det kan være sjovt at tænke tilbage på, hvordan folkemusikken er opstået, og så at tænke på, hvordan der ikke er en opdeling mellem by og land længere på grund af teknologi.

I dagens Danmark har du mulighed for at lave en sang i dag og så har alle i hele Danmark mulighed for at høre den med det samme. Folkemusik bliver ikke brugt til det samme længere, men det er stadig en måde at samle folk på i Danmark, som nok aldrig vil uddø. Det er noget, der ligger dybt i alle danskere som en tradition, og selvom der også findes meget folkemusik ude i den store verden, så er den danske folkemusik altså noget af det, der ligger dybest i alle i Danmark.

Den moderne folkemusik i dag

Selvom folkemusikken stadig lever, så er det slet ikke det samme, som det var engang. Dog er der mange i Danmark, der gør alt, hvad de kan for at bevare folkemusikken, og du har derfor mulighed for at tage på festival, hvor du kun kan høre folkemusik. Det er dog den mere moderne folkemusik, du har mulighed for at høre, hvis du vælger at tage på festival, hvor du hører folkemusik. Det kan være, at du ikke ved så meget om folkemusik og gerne vil lære mere. Så har du mulighed for at blive mere bekendt med en masse forskellige slags folkemusik, hvis du besøger en festival, hvor de spiller folkemusik.

Den mest kendte form for folkemusik i dagens Danmark er spillemandsmusik, og den er virkelig populær blandt både ældre og unge. Den har nemlig sine helt egne særheder, som du bare ikke finder i nogen anden form for musikgenre. Selvom folkemusikken ikke er den type musik, der bliver spillet mest ofte i radioen, så er den stadig rigtig populær og er med til at samle det danske folk.

Sådan lærer du at spille folkemusik

Hvis du har en forkærlighed for folkemusik, og hvis du gerne vil have musikken endnu mere ind på livet, så har du mulighed for selv at begynde at spille folkemusik. Det kan være svært at komme i gang, men det har mulighed for at give dig en hel masse, så du rent faktisk kan udfolde dig som musiker. Det kan være dig, der kan være med til at gøre folkemusik moderne igen.

Der findes mange typer af folkemusik, og det kan være, at du skal lære dem bedre at kende, før du kan beslutte dig for, hvilken hylde du selv passer ind på. Det kan være, at du ikke passer ind på nogen hylde, men at du bare gerne vil være med til at skabe en ny og moderne form for folkemusik. Det handler jo bare om, at du skal lave noget musik, du elsker.

Det har folkemusikken betydet for Danmark

Folkemusikken har haft en stor betydning for Danmark fra 1800-tallet og frem til nu, men der er flere og flere unge mennesker, der ikke hører folkemusik. Det truer folkemusikken, og hvem ved, om der er nogen, der hører folkemusik om bare tyve år.

Dog har folkemusikken altid været med til at bringe Danmark og danskerne sammen, og det har været en tradition, som der er mange, der kæmper for at bevare. Så hvis du elsker folkemusik, så husk at beholde det i dit liv og giv det videre til dem, du elsker, for at huske musikken.